Standard kontrakt skabeloner til brug

Som en del af VestjyskPartners’s medlemskab kan man som selvstændig og iværksætter få adgang til standard kontrakt skabeloner som man kan bruge i sin hverdag. Det gør din dag lettere ved at have standard skabeloner hvor du kun skal indsætte dit logo og få informationer.

 

Man vil kunne finde dem under din medlemsside til fri afbenyttelse.

Vi tilbyder blandt andet:

  • Ansættelseskontrakter for timelønnet, provision eller funktionær
  • Ansættelseskontrakt for tidsbegrænset praktikaftale
  • Konsulentaftale (skabelon til fastsættelse af arbejdsopgaver og vilkår for en konsulent)
  • Hemmeligholdelseserklæring eller Non Disclosure Agreement
  • Aftale om levering af produkter
  • mm.

Datapersonloven eller GDPR

Datapersonloven gælder for alle, også for dig som har et enkeltmandvirksomhed. Derfor vil vi lige nævne hovedreglerne og hvordan man fremadrettet skal opbevare data som er personidentificerende. 

Hvad er persondata?

Med persondata menes der oplysninger, som kan identificere en person. Det vil sige, stort set alt. Som virksomhed behandler man persondata relativt tit. Her menes der indsamling, opbevaring og registrering af information omkring kunder og medarbejder. Det kan være i en ansættelseskontrakt eller et kunderegister.

Personers rettigheder

Den registrerede har forskellige rettigheder. Disse skal du være opmærksom på. De er: retten til at blive slettet, ret til indsigt, ret til at få tilføjet rettelser, og sidst men ikke at glemme; oplysningspligt ved indsamling af oplysninger.

Hvad vil det så betyde for dig?

Kort fortalt betyder det at, du gerne have registreret data på dine kunder og medarbejder, men du skal kunne redegøre for formål og have en procedure for hvordan du sletter dataerne igen når de ikke er relevant mere for virksomheden. Som hovedregl skal persondata være slettet efter 6 måneder.

Når du gemmer disse oplysninger skal det være bag lås og slå. Det vil sige, hvis du gemmer det på din computer, så skal der være en adgangskode. Hvis du til genæld printer disse oplysninger ud, skal det være et aflåst sted.